Grote Europashow met de Kiesmannen in Stadsgehoorzaal

De Italianen willen alleen maar spenden, de Polen en Hongaren breken de rechtsstaat af en de Britten gaan weg. Tegelijkertijd roept Macron op tot een Europese Renaissance, wordt Rutte steeds enthousiaster over Europese samenwerking en wil Frans Timmermans zelfs president van de Europese Commissie worden. Zie hier enkele spraakmakende elementen van de Grote Europashow van De Kiesmannen die op dinsdag 14 mei wordt georganiseerd door de vijf grote Leidse studentenverenigingen L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, SSR-Leiden, V.S.L Catena en A.L.S.V. Quintus (MASCQ) in samenwerking met de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).

Op 23 mei worden in Nederland de Europese Verkiezingen gehouden. Volgens velen worden het zelfs de belangrijkste verkiezingen voor het Europese Parlement ooit. Of dat zo is? De Kiesmannen nemen het publiek mee door de Brusselse jungle: waarom bestaat de EU? Hoe werkt de EU? Waar kan je op stemmen en welke koers kiezen de verschillende partijen op thema’s als klimaat, migratie en de toekomst van de Europese Unie? In één avond sleuren de Kiesmannen het publiek tijdens een interactieve verkiezingsshow vol verrassingen door het politieke moeras.

De Kiesmannen zijn twee Amsterdamse vrienden (Dylan Ahern & Jochem Jordaan). Na eerdere uitverkochte verkiezingsshows in o.a. Paradiso Amsterdam en de Stadsschouwburg Groningen gaan ze nu op tournee door heel Nederland om jongeren te mobiliseren voor de Europese Verkiezingen.

Tijdens de vorige Europese verkiezingen, in 2014, ging slechts achttien procent van de Nederlandse jongeren stemmen. “Dat moet dit jaar anders”, vinden de gezamenlijke Leidse studentenverenigingen: Let’s #ProveThemWrong.

Wie bij de Grote Europashow aanwezig wil zijn, moet vooraf een kaartje kopen. Dat kan online voor vijf euro per stuk.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×