Worthy de Jong in actie (Archieffoto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden begint donderdag halve finalereeks tegen Donar Groningen

In de play-offs bij het basketbal is alles mogelijk, dus het feit dat ZZ Leiden op de koppositie uit de competitie is gekomen geeft geen garantie. Ook niet tegen de nummer vier, vooral niet als dat Donar Groningen is. De club die de afgelopen drie jaar landskampioen werd. Dit seizoen liep het niet zo lekker voor de mannen uit Groningen, maar er zit wel een stijgende lijn in, waarschuwt Rolf Marselis.

Rolf Marselis die als voorzitter van de Leidse Sport Federatie uiteraard een groot sporthart heeft, zit als het even kan bij elke thuiswedstrijd op de tribune van de Vijf Meihal en interviewt na afloop spelers en coaches voor radio Sleutelstad. Dinsdag nam hij even de tijd om voor Sport071 vooruit te blikken op de eerste wedstrijd in de halve finalereeks. ZZ Leiden mag in eigen huis de eerste klap uitdelen en dat is volgens Marselis ook precies wat ze moeten doen. “Het is niet te voorspellen of het drie of vier of vijf wedstrijden zullen worden. En het kan ook de andere kant op vallen. Alles is mogelijk.”

Het gevaar van Donar komt van ervaren mannen zoals Teddy Gipson, Arvin Slagter, Sean Cunningham en Drago Pasalic die wellicht meer aan het einde van hun carrière zijn beland, maar nog zeker kunnen scoren. “En in de Vijf Meihal willen ze altijd graag winnen van Leiden. Ik denk wel dat Groningen het moet hebben van de individuele klasse, het is minder een team dan andere jaren. Ik denk dat ZZ Leiden als team beter is als dit Groningen. Maar Groningen is wel de enige die twee keer van Leiden heeft gewonnen hier.”


Rolf Marselis in gesprek met SPort071-presentator Gerry van Bakel over ZZ Leiden tegen Donar Groningen.

Marselis denkt dat coach Rolf Franke van ZZ Leiden zal hameren op het collectief en op je eigen ding blijven doen. “Verder denk ik dat de coach erop zal wijzen dat Leiden niet te slap moet beginnen, want als Groningen fel en agressief van start gaat – en dat gaat zeker gebeuren, dan kun je het afleggen. Het zal heel fysiek worden.”

Wat betreft de sfeer in de Vijf Meihal verwacht Marselis de nodige supporters uit Groningen dus hij hoopt dat de Leiden-aanhang ook in groten getale zal komen. “Er is veel kritiek die hal, maar je zit er bovenop het speelveld. Je kunt de spanning voelen en als dan zo’n tweeduizend man gaat zingen en achter Leiden gaat staan, dan voelen die spelers dat ook. Publiek is heel belangrijk.”

Donderdag 9 mei is de eerste wedstrijd van ZZ Leiden tegen Donar Groningen. Aanvang: 20.00 uur. Zaterdag speelt Leiden in Groningen, dinsdag 14 mei is de volgende thuiswedstrijd weer in de Vijf Meihal, aanvang wederom 20.00 uur en als het dan nog niet beslist is kunnen er op donderdag 16 mei (Groningen) en zaterdag 18 mei (Leiden) nog meer wedstrijden volgen. Voor meer informatie over kaartverkoop, ga naar de website van ZZ Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×