Zoeterwoudse Boerenkaasroute start op Polderdag

De 17 kilometer lange fietsroute langs diverse boerenbedrijven in Zoeterwoude, de Boerenkaasroute, wordt op Polderdag officieel in gebruik genomen. Polderdag is een initiatief van gemeenten, ondernemers en organisaties in het groene hart waarop gewandeld en gefietst wordt in de polder. Veel boerderijen, kwekerijen en culturele instellingen openen die dag (30 mei – Hemelvaartsdag) hun deuren voor het publiek.

De Boerenkaasroute leidt, naast de acht kaasboerderijen die Zoeterwoude rijk is, langs een ijsboerderij, de Groote Molen en bierbrouwer Heineken. Pratende paaltjes (zogenaamde audionetics) vertellen op drie plekken meer over de omgeving. De energie voor de paaltjes wekken de fietsers zelf op door het pedaal van de paal te gebruiken.

Omleiding
Door de aanleg van de Rijnlandroute is de fietstunnel onder de A4 de komende maanden afgesloten. De tunnel maakt onderdeel uit van de Boerenkaasroute. Met bordjes (geheel in stijl met een koe er op), is een omleiding aangegeven.


Robbert Beurse testte de Boerenkaasroute vast uit.

Delen
heropening sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline