Skeelerbaan Zoeterwoude officieel geopend

9

Drie generaties schaatsers openden zaterdag op bijzondere wijze de skeelerbaan die IJsclub Zoeterwoude op ‘veld 11’ van Sportpark Haasbroek heeft aangelegd. Voormalig Nederlands kampioenen Judith Straathof en Riet van Diemen en skeeler talent Olin Verhoog waren de eerste die een rondje over de baan reden. Van Diemen, die de tachtig inmiddels gepasseerd is, werd door Straathof en Verhoog voortgetrokken in een kar.

Met de komst van de skeelerbaan hoop de ijsclub beter gebruik te kunnen maken van ‘veld 11’, waar voorheen alleen een landijsbaan lag. Het grasveld van de landijsbaan werd bij strenge vorst onderwater gezet waarna er op geschaatst kon worden. Door de aanleg van een asfalt skeelerbaan op het veld kan er ook wanneer het niet vriest op de baan worden getraind.
“Uiteraard wordt ook deze baan bij vorst omgetoverd in een landijsbaan, bij de aanleg van de skeelerbaan is hier rekening mee gehouden”, stelt een woordvoerder van de IJsclub schaatsfans uit het dorp gerust.

Verslag van de opening door Robbert Beurse.

Delen

9 reacties

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline