De lentemarkt werd druk bezocht. (Foto's: Robbert Beurse).

Eerlijke en duurzame lentemarkt in Zoeterwoude druk bezocht

De (h)eerlijk en duurzame lentemarkt op het Dorpsplein in Zoeterwoude-Dorp werd zaterdag druk bezocht. Mede dankzij het mooie kwamen veel inwoners naar de markt waar lokale producten en duurzaamheid hand-in-hand gingen. Naast Zoeterwoudse kaas en ijs vertelde imker Eelco over het lokale bijenvolk dat Zoeterwoudse honing maakt.

Kinderen kregen een aardbeienplantje mee voor in de tuin of op het balkon. “Speciaal voor de bijtjes. Zodat kinderen leren dat deze belangrijk zijn voor ons”, aldus een enthousiaste woordvoerder de gemeente. Uiteraard ontbraken de lammetjes en konijnen niet op deze lentemarkt. De muzikale omlijsting werd onder andere verzorgd door Shantykoor De Weide Poort.

Burgemeester Liesbeth Bloemen had ook dit jaar een eigen plekje op de markt waar ze met inwoners van het dorp in gesprek ging onder het genot van een kopje koffie.


Robbert Beurse maakte een verslag van de lentemarkt.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×