Voorbeeld van zonnepanelen op appartementencomplex en Lindehove (Kwintsheul). (Foto: Ideecafé).

Ideecafé in teken van schone en betaalbare energie voor VvE’s

Wat betekent de energietransitie voor Verenigingen van Eigenaren in Leiden? die vraag staat centraal tijdens het komende Ideecafé dat op maandag 20 mei wordt georganiseerd in Scheltema Leiden. “Het besturen van een VvE is een complexe en verantwoordelijke taak. Vooruitdenken is hierbij belangrijk en het plannen over meerdere jaren noodzakelijk. De overgang naar een schone energievoorziening is een nieuwe uitdaging. Hoe bereidt u zich als VvE hier op voor?”

Aardgas wordt uitgefaseerd en VvE-bestuurders moeten belangrijke keuzes gaan maken over de nieuwe energievoorziening. Het Groene Ideecafé en de Goed wijkambassadeurs energie organiseren daarom deze informatiebijeenkomst om VvE’s over de mogelijkheden te informeren. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de warmtevisie Leiden, energie-maatwerkadvies met subsidie, duurzame maatregelen met en zonder subsidie, financieringsmogelijkheden en ervaringen van VvE’s die al maatregelen hebben genomen. Na de presentaties is er de mogelijkheid tot netwerken met bestuursleden van andere VvE’s.

Programma Ideecafé maandagavond 20 mei 2019
19:30 Zaal open en koffie of thee
20:00 Opening: Anton de Gruyl (Ideecafé/Wijkambassadeur)
20.20 Energie-maatwerkadvies voor VvE: Ben Meijer (bouAd)
20:50 Pauze
21:00 Duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden: Bart Groeneweg (Wijkambassadeur)
21:20 Ervaringen uitwisselen met betrekking tot het treffen van duurzame maatregelen
21:55 Napraten en netwerken aan de bar

Toegang is gratis, donaties zijn welkom!
Aanmelden via ideecafe@ideewinkel.nl of Facebook.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×