(Foto: RAI Amsterdam).

Reproducties van alle Rembrandt schilderijen ter wereld in RAI Amsterdam

In het teken van het Rembrandtjaar opent op zaterdag 6 juli de tentoonstelling Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings, in RAI Amsterdam. De tentoonstelling, die tot en met 1 september duurt, toont reproducties van alle 350 werken van Rembrandt. Ook de beschadigde, verborgen en zelfs gestolen werken zullen te zien zijn. De werken zijn elk op ware grootte gereproduceerd en tonen in chronologische volgorde het verhaal van hun schilder.

De expositie geeft een dieper inzicht in de kunst en het leven van één van de grootste kunstenaars uit de wereldgeschiedenis. De tentoonstelling toont Rembrandt’s complete oeuvre aan schilderijen in de stad waar hij ooit woonde. De internationaal erkende Rembrandt expert Ernst van de Wetering is zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van de tentoonstelling. “Ik ben trots dat we al Rembrandt’s werken deze zomer bij elkaar brengen in de RAI en kijk uit naar de tentoonstelling”.

De Nachtwacht in oorspronkelijke staat
De werken van Rembrandt zijn door de jaren heen digitaal verzameld. Door de onuitputtelijke kennis van professor Ernst van de Wetering, de belangrijkste Rembrandt-geleerde ter wereld, en de nieuwste digitale restauratietechnieken, zijn alle schilderijen van Rembrandt teruggebracht naar hun originele staat. Zo kan ook de Nachtwacht getoond worden in zijn oorspronkelijke staat, inclusief de in 1715 afgesneden delen.

Absoluut unicum
Circa 350 schilderijen worden tegenwoordig aan Rembrandt toegeschreven. Slechts 41 daarvan bevinden zich in Nederlandse collecties, de overige zijn verspreid geraakt over ruim achttien landen. Al deze werken zijn te zien bij Discover Rembrandt in de RAI, ook de ruim vijftig schilderijen die momenteel niet toegankelijk zijn voor het publiek. Samen met verdwenen en beschadigde werken, vormt Discover Rembrandt dan ook een absoluut bijzondere tentoonstelling.

Op de tentoonstelling kunnen volwassenen schilderworkshops volgen, maar ook kinderen van 6 – 12 jaar krijgen de gelegenheid te tekenen en schilderen. De tentoonstelling loopt van zaterdag 6 juli tot en met zondag 1 september 2019 in de Elicium ballroom.

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×