(Archieffoto: Els Barnas/DIOK).

DIOK bereidt zich voor op eerste finale in 19 jaar

Zaterdag 18 mei moet het maar weer eens gaan gebeuren voor het eerste herenteam van DIOK. De Leidse rugbyers nemen het dan op tegen aartsrivaal RC ’t Gooi. Op spel staat de landstitel. De club uit Naarden is de regerend kampioen en DIOK is er helemaal klaar voor om die prijs dit jaar te veroveren.

Voor speler Daan van der Avoird is het zijn eerste finalewedstrijd, maar hij heeft geen specifieke voorbereiding vergeleken met andere wedstrijden. “Het is het hoogst haalbare in Nederland dus daar wil je bij zijn.”  Sylke Haverkorn is een van de coaches van het team. “Het gaat helemaal goed komen zaterdag.”

De sterkte punten van DIOK zijn volgens Daan van der Avoird de diepte van het team. “We hebben een heel goed team, veel jongens kunnen op verschillende posities spelen en daardoor kunnen we blessures gemakkelijker opvangen en het samenspel tussen de ‘forwards’ en de ‘backs’, loopt ook heel erg goed dit jaar. Ik hoop dat het ons naar de winst  kan brengen zaterdag.” Sylke Haverkorn is trainer van de ‘forwards’, zij vertelt dat het belangrijk is om een goed gameplan te hebben en je daar ook aan te houden. “Je moet op een lijn zitten, we hebben zowel goede spelers bij de ‘forwards’ als de ‘backs’, eigenlijk hebben we alles in ons voordeel om te vlammen en dat hebben we het hele seizoen al laten zien.”

Er wordt deze week gewoon door getraind. “We blijven trouw aan ons plan, doen waar we goed in zijn, niet al teveel gekkigheid en dan komt het goed.” Spelers en trainers rekenen daarbij op de steun van hun supporters. Daar hebben ze het hele seizoen niet over te klagen. “Er staan soms meer DIOK-supporters rondom het veld bij onze uitwedstrijden dan supporters van onze tegenstanders,” zegt Van der Avoird . “DIOK is ook echt een familieclub,” voegt Haverkorn toe. “We hebben een paar spelers wiens vader 19 jaar geleden in de finale stonden, dat is toch wel heel apart.”


Daan van der Avoird en Sylke Haverkorn in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×