(Foto's: Marja van Tilburg).

Doek valt voor Leidse basketballers na derde verlies op rij

De eerste wedstrijd in de halve finalereeks ging vorige week met een punt verloren, maar in de derde wedstrijd was het verschil heel duidelijk. Donar Groningen maakte 30 punten meer dan ZZ Leiden en gaat daarmee door naar de finalereeks. Voor ZZ Leiden blijft alleen de herinnering aan een mooi seizoen en een gewonnen beker.

(Video: Hans Stauttener).

In het eerste kwart bleef Leiden de ploeg uit Groningen steeds voor in de volgepakte Vijf Meihal, waar de fans hoopten op een wederopstanding. In de tweede tien minuten kroop Donar dichterbij en na de rust denderde de ploeg uit Groningen onvermoeibaar door en werd het gat steeds groter. De uiteindelijke eindstand was 63-93. Voor coach Rolf Franke is het daarmee geen mislukt seizoen, zijn eerste als hoofdcoach bij ZZ Leiden. Maar hij is natuurlijk niet blij met de uitschakeling. “We hadden voor dit seizoen drie doelen en het landskampioenschap was daar een van. Voor mijn gevoel zat het erin, maar het is niet gelukt. We hebben dit seizoen wel god gespeeld, we hebben gebouwd.”


Rolf Marselis in gesprek met hoofdcoach Rolf Franke.

Worthy de Jong heeft niet echt een verklaring voor het verlies tegen de Groningse ploeg. “Dertig punten is niet leuk, drie tegen nul verliezen, is niet fijn. Ik ben trots op ons team. We hebben een fantastisch seizoen gedraaid. Er had meer in gezeten. Het voelt als een gemiste kans. De fans kunnen trots zijn op de prestaties die we hebben neergezet, in de competitie, de beker en Europa.”


Rolf Marselis in gesprek met speler Worthy de Jong.

Ook sterspeler Maurice Watson jr. die dit seizoen bij Leiden debuteerde, is teleurgesteld over de verloren halve finalereeks. “We stonden bij elke wedstrijd voor bij de rust, maar Donar was zeer gedreven. Zij verdedigden erg goed. Zij waren aanvallend erg goed. Ze wilden heel graag winnen.” Watson wil nog niet veel kwijt of hij volgend jaar weer voor ZZ Leiden zal spelen. “Ik ga eerst met mijn familie praten, mijn vertegenwoordiger en het bestuur.”


Rolf Marselis in gesprek met speler Maurice Watson jr. (in het Engels).

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×