(Foto's: Regio15).

Woningbranden bleken vergeten pannetjes op vuur

Eind van de middag werd gisteren alarm geslagen in verband met een brand in een woning aan de Touwslager in Leiderdorp. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar hoefde de brandslangen niet uit te rollen. Een flinke ventilator bleek afdoende. In plaats van brand, was de bewoner een pannetje op het vuur vergeten. Het aangebrande eten zorgde voor veel rookontwikkeling. De bewoner bracht het pannetje zelf naar buiten en liep daarbij een lichte brandwond op. De hand werd enige tijd gekoeld bij de brandweerauto.

Bij een portiekwoning in de Temminckstraat in Leiden speelde iets soortgelijks. Dat bleek nadat de brandweer de woning had opengebroken met een stormram. Er was namelijk niemand thuis. In de woning hing een flinke brandlucht, maar ook hier bleek de oorzaak een pan die op het fornuis was blijven staan. De rook had het brandalarm in de woning geactiveerd.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×