Leidse rugbymannen winnen landstitel

3

De Leidse rugbyclub DIOK heeft in Amsterdam vandaag de titel veroverd in de Ereklasse ten koste van aartsrivaal RC ’t Gooi uit Naarden. De eindstand was uiteindelijk 12-20 in het voordeel van de Leidenaren. Daarmee was het eerste landskampioenschap sinds 1999 een feit.

In de eerste helft gaven de spelers van DIOK de regerend landskampioen uit Naarden geen ruimte om te scoren en met 17 punten tegen 0 kan de Leidse ploeg met een gerust hart aan de thee. Na de pauze komt ’t Gooi knap terug tot 12-17. Maar uiteindelijk trekken toch de mannen uit Leiden aan het langste eind: 12-20. In de competitie moesten ze de ploeg uit Naarden nog voor laten gaan, maar in deze finale toonden ze zich de beste van Nederland.

 

Delen

3 reacties

    • Hebben anders gewoon de nationale beker gewonnen hoor. Ook een puike prestatie.

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline