ZVL-1886 schakelt landskampioen uit onderweg naar waterpolofinale

De waterpolomannen van ZVL-1886 hebben vanavond AZC Moscow uitgeschakeld in de strijd om de landstitel. Na een verlies op vrijdagavond herpakten de Leidenaren zich en boekte twee nipte overwinningen op rij tegen de regerend landskampioen. Daardoor staat ZVL-1886 nu in de finale. Die wordt komend weekend gespeeld tegen UZSC uit Utrecht.

De eerste wedstrijd in de halve finalereeks vond vrijdag plaats in Alphen. Daar boekte AZC nog een simpele 10-6 overwinning op ZVL. Zaterdag liet de Leidse ploeg zien dat deze zich niet zomaar laat verslaan, door met 11-10 te winnen werd een beslissingsduel afgedwongen.

Na de reguliere speeltijd van de derde wedstrijd stond het 7-7, wat betekende dat er strafworpen genomen moesten worden. ZVL-1886 trok daarbij aan het langste eind: het werd 10-11 in het voordeel van de Leidenaren.

De finale start komende vrijdag met een wedstrijd in Utrecht. De tweede wedstrijd wordt in Leiden in Zwembad De Zijl gespeeld. Een eventuele beslissingswedstrijd vindt plaats in Utrecht.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×