(Foto: Pim van Hal).

Diplomafeest in zwembad Het Wedde

Zondag 19 mei was het groot feest in zwembad Het Wedde in Voorschoten. Maar liefst 84 kinderen haalden die middag een zwemdiploma onder aanmoediging van familie, vrienden en de zwemonderwijzers van Het Wedde. Voor de ene groep was het een eerste stap met diploma A, anderen voltooiden die dag hun Zwem-ABC.

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Alleen zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s, mogen de Nationale Zwemdiploma’s uitgeven. Zwembad Het Wedde is in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Deze vaardigheden leert een kind om zich in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

Polsbandjes
Bij de start van het zwemlestraject ontvangt ieder kind een rood polsbandje “Jippie, ik ga op zwemles”. De kleuren van de bandjes corresponderen met de niveaugroepen. Zodra een kind aan de eisen voldoet om naar het volgende groepje te gaan, ontvangt de deelnemer een nieuw polsbandje.

Het behalen van een nieuw polsbandje zorgt voor zwemplezier,  maar ook is voor alle meesters en juffen in één oogopslag te zien of iedereen wel bij het juiste badje staat en dat is belangrijk voor de zwemveiligheid. Om kinderen te motiveren kunnen ze in totaal acht polsbandjes verdienen, het ‘gouden’ polsbandje kan worden verkregen bij het halen van het C-diploma.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×