(Foto: Buro JP).

Van Ravelingenstraat klaar: Fietsroute Leiden-Den Haag geopend

GroenLinks-wethouder Martine Leewis heeft gisteren de Van Ravelingenstraat officieel in gebruik genomen als fietsstraat. Ze deed dat samen met de Mobiliteitsmakelaar Jan Breugem van Bereikbaar Haaglanden en Ferry Veijgen van Bewonersbelangenvereniging Bockhorst waar de rood geasfalteerde straat doorheen loopt.

De straat maakt nu deel uit van een doorgaande fietsroute tussen Leiden en Den Haag waar de auto te gast is. Door de inrichting van de weg met rood asfalt en borden ‘auto te gast’ rijdt het autoverkeer langzamer en dat verhoogt de veiligheid voor het fietsverkeer en maakt de route bovendien voor fietsers herkenbaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×