Leerlingen De Morskring rennen tienduizend euro bij elkaar voor nieuw schoolplein

Leerlingen van basisschool De Morskring hebben vorige maand de longen uit hun lijf gerend tijdens een sponsorloop in de Lage Mors. Samen liepen zij ruim 10.000 euro bij elkaar voor de aanleg van een nieuw schoolplein van bovenbouwlocatie Storm. Dat is duidelijk geworden nu alle toegezegde sponsorbedragen binnen zijn gekomen.

Alle 460 kinderen van de school, van de jongste kleuter tot de oudste leerling uit groep 8, hadden zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren. Zij renden vervolgens zo veel mogelijk rondjes door de wijk. Aan de voldane gezichten was toen al te zien dat de leerlingen een groot bedrag bij elkaar hadden gerend. Zo riep een leerling uit groep 4, na afloop van zijn prestatie: “Opa moet nu wel heel veel geld aan mij moest betalen!”

De organisatie is supertrots op de leerlingen en gaat de opbrengst gebruiken om de schoolpleinwensen van de kinderen te helpen realiseren: een sportveld, een chillplek om te kletsen en te lezen, een buitenlokaal om in de frisse lucht les te geven én een groene avonturenstrook: het Junglepad.

De Morskring organiseerde de sponsorloop omdat na de renovatie van het gebouw niet voldoende budget over was voor een aantrekkelijk schoolplein. Een werkgroep van ouders, leerkrachten en leerlingen hebben samen een plan gemaakt. Voor de realisatie zijn fondsen benaderd en subsidies aangevraagd. Met de opbrengst van de sponsorloop hebben nu ook de leerlingen zelf een sportieve bijdrage kunnen leveren aan de bouw van een leuker schoolplein.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×