Oud-stadsfotograaf Patricia Nauta en enkele van de huidige stadsfotografen in de uitzending bij Sleutelstad tijdens de eindejaarsuitzending van Cultuur071 in de Red Carpet Lounge. (Foto: Chris de Ward).

Stichting Stadsfotograaf Leiden op zoek naar de zesde stadsfotograaf van Leiden

De Stichting Stadsfotograaf Leiden zoekt een nieuwe stadsfotograaf die een jaar lang Leiden in beeld brengt. De nieuwe stadsfotograaf publiceert vanaf eind september gedurende een jaar iedere week een fotoreportage in het Leidsch Dagblad. De nieuwe stadsfotograaf wordt de opvolger van De Jonge Antropologen, een groep van zeven fotografen die dit jaar samen de Leidse stadsfotograaf zijn. De stadsfotograaf legt de Leidse regio en de inwoners op eigen wijze visueel vast.

De nieuwe stadsfotograaf krijgt ook een opdracht mee. Er wordt gevraagd op zoek te gaan naar het Leiden van de toekomst: The Future is Now! Waar zie je voortekenen van wat Leiden gaat worden? Hoe kun je dat op een menselijke en pakkende manier vastleggen?

Aanmelden kan door het insturen van een portfolio met een projectvoorstel en maximaal twaalf foto’s, gemaakt in de afgelopen twee jaar. In het projectvoorstel wil de jury lezen hoe jij aankijkt tegen het thema The Future is Now! en hoe je dat thema fotografisch van plan bent te onderzoeken.

Voor de jury is cruciaal dat potentiële stadsfotografen aangeven hoe de gekozen aanpak spannend blijft en de lezer en kijker 52 weken blijft boeien.

Portfolio en voorstel moet via WeTransfer gestuurd worden naar fred@matershermsen.nl. De uiterste inleverdatum is 14 juni 2019 om 23.59 uur. Een jury bestaande uit Coen Polack (chef-redactie van het Leidsch Dagblad), een van de eerdere stadsfotografen en het bestuur van de Stichting Stadsfotograaf Leiden selecteert uit alle inzendingen drie fotografen. Zij worden uitgenodigd voor een selectiegesprek waarna de Stadsfotograaf 2019-2020 gekozen wordt.

De bekendmaking van de nieuwe stadsfotograaf is op 21 september, bij de feestelijke afsluiting van het jaar van de huidige stadsfotografen.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×