Tijdens een zeer drukbezochte ledenvergadering van ZVL-1886 hield voorzitter Frans Pot gisteravond de eer aan zichzelf en stapte op. (Foto: Chris de Waard).

Voorzitterswissel bij ZVL-1886

Een rondgaand Whatsapp-berichtje waarin leden van de Leidse fusieclub ZVL-1886 werden opgeroepen om massaal naar de algemene ledenvergadering te komen om het functioneren van hun voorzitter te bespreken en hem eventueel naar huis te sturen, heeft gisteravond tot het vertrek van Frans Pot geleid. Pot wachtte zo’n discussie niet af, trad af en hield daarmee de eer aan zichzelf. Direct na zijn opstappen verliet hij de vergadering. “Ik had nog nooit zoveel leden op een alv gezien,” zegt een van de aanwezigen na afloop van de vergadering.

Een deel van de leden uit met name de waterpolo discipline van de club verwijt Pot te eigengereid te hebben opgetreden in een aantal dossiers. Onder andere in relatie tot de nieuwe accommodatie in het te bouwen combizwembad. Pot herkent zich daar niet in. In een vier pagina’s tellende verklaring die hij voorafgaand aan zijn aftreden voorlas, wees hij erop dat hij altijd in afstemming en met toestemming van het hele bestuur heeft gehandeld.

“Ik ben niet groter dan ZVL-1886,” meldt Pot. “Het doet de club geen goed als er reuring in de tent is. Dan is het beter om ruimte te maken en een eventuele strijd te vermijden die verdeeldheid alleen meer aanwakkert.”

Vanuit de club wordt ondertussen verdeeld gereageerd. “Frans is iemand die van aanpakken houdt. Niet zeuren, doorgaan en zo doen we het. Dat botst af en toe,”zegt iemand die bij de alv aanwezig was. “De manier waarop het nu gegaan is, verdient geen schoonheidsprijs”, zegt een ander. “Frans heeft heel veel werk verzet in een hectische en moeilijke periode van de club. Het is jammer dat het zo moest eindigen, dit verdient hij niet.”

Frans Pot wordt mogelijk opgevolgd door vice-voorzitter Caspar Boendermaker. Boendermaker gaf vorig jaar samen met Pot leiding aan het fusieproces tussen LZ 1886 en De Zijl Zwemsport tot de nieuwe vereniging ZVL-1886. Hij was tot de fusie voorzitter van LZ-1886, Pot van De Zijl Zwemsport.

Naast het samenvoegen van de twee clubs trok en trekt ook de zedenzaak rond waterpolocoach Koen P. een zware wissel op de club en het bestuur. De inhoudelijke behandeling van de in juni vorig jaar gearresteerde P. vindt pas volgend jaar plaats. Vooralsnog blijft P. in voorlopige hechtenis. Hij wordt verdacht van verkrachting en ontucht.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×