Leidse voetbalster tekent profcontract bij Ajax

23

De Leidse voetbalster Samantha van Diemen heeft haar eerste profcontract bij Ajax getekend. De 17-jarige oud-speelster van het Leidse UVS kwam dit jaar nog uit voor het beloftenelftal van Ajax. Komend seizoen speelt ze in de hoofdmacht.

 

View this post on Instagram

 

A day to remember🤩 Erg blij met mijn eerste profcontract en de overstap naar het eerste ✖✖✖

A post shared by Samantha van Diemen (@samanthavandiemen) on

Van Diemen komt ook uit voor Oranje onder 17 jaar. Daarmee speelde ze onlangs nog de finale op het EK tegen Duitsland. Na een eindstand van 1-1 werd er na penalty’s verloren.

Op de website van vrouwenvoetbalnieuws reageert Van Diemen op haar contract bij Ajax: “Ik was als klein meisje al veel bij Ajax te vinden en had toen al de droom om ooit bij Ajax te spelen. Spelen voor Jong Ajax was een droom die uitkwam en mijn eerste profcontract hier tekenen maakt de droom alleen maar mooier. Ik kijk er heel erg naar uit om aankomend seizoen mijn debuut in de Eredivisie te maken.”

Delen

23 reacties

 1. Fred Beerenfenger op

  Gefeliciteerd Samantha! Na UVS de mooiste club. We gaan je volgen en gaan zeker nog van je horen!!

  • Bob Goulooze op

   Van harte gefeliciteerd. Ik zoek nog een ‘jeugdige’’ om mee te proeven als Prominente Proever bij de Leidsch Dagblad Haring Smaaktest, die op maandag 24 juni wordt gehouden in Restaurant Villa Beukenhof in Oegstgeest. Van 18.00-20.00 . Als je geïnteresseerd bent kijk dan even op mijn Facebook pagina of Google even Leidsch Dagblad Haring Smaaktest. Daar zie je voorgaande edities. Ik hoor graag van je.

 2. Monique van Tilburg op

  Als groep 8-er speelde je al de sterren van de hemel en waren de doelpunten tijdens het schoolvoetbaltoernooi niet te tellen!
  Trots op ‘mijn’ oud-leerling! Zet ‘m op, Sam!!!!
  Grote groet van (juf) Monique

Je bent nu offline