Tim van der Meer in actie. (Foto: Mariëlle van Donge).

ZVL-1886 hoopt met steun van publiek de titel te pakken

Da waterpolomannen van ZVL-1886 spelen komend weekend de finale om de landstitel tegen UZSC uit Utrecht. De Leidenaren versloegen in de halve finale al regerend landskampioen AZC en gaan vol zelfvertrouwen de strijd om het kampioenschap aan met de koploper uit de reguliere competitie. Daarbij hopen ze op massale steun van het Leidse publiek. De eerste wedstrijd wordt in Utrecht gespeeld, de thuiswedstrijd is zaterdag om 19.30 uur in Zwembad de Zijl. Een eventuele beslissingswedstrijd vindt zondag in Utrecht plaats.


Reanne van Kleef in gesprek met speler Tim van der Meer van ZVL-1886 over de finale om de landstitel.

In zowel de kwartfinale tegen de Zaan als de halve finale tegen AZC heeft de Leidse ploeg laten zien zich niet zomaar over te geven. Beide best-of-3 reeksen kwam ZVL-1886 op achterstand, maar werd na een felle strijd toch de overwinning binnengesleept. Mede dankzij de steun van de Leidse supporters, vertelt speler Tim van der Meer. “Er komen steeds meer mensen kijken en de ploegen beven vaak een beetje om in Leiden te spelen. Dat komt ook zeker door ons publiek. Dat is erg gaaf en geeft ons enorm veel energie. Dus kom allemaal na de huldiging van DIOK door naar Zwembad de Zijl!”

Afscheid van de captain
Vanaf januari is ZVL-1886 echt in vorm gekomen. Na de winterstop stond te ploeg nog negende, maar in de rest van de competitie werd er nog maar één wedstrijd verloren. Eén van de belangrijke steunpilaren is captain Roeland Spijker. Ook in de play-offs nam hij weer een groot deel van de doelpuntenproductie voor zijn rekening en sleepte hij er in de laatste seconden een beslissingswedstrijd tegen De Zaan uit.

Spijker heeft besloten na dit seizoen te stoppen en speelt zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd. “Roeland is enorm belangrijk voor ons team”, vertelt Van der Meer. “Hij heeft veel ervaring, is ook een tijdje captain geweest van het Nederlands team en nu terug bij ons. We willen met z’n allen een mooi afscheid voor hem neerzetten.”

Programma finalereeks:

  • Vrijdag 24 mei
    20.00 uur UZSC – ZVL-1886 LIVESTREAM
  • Zaterdag 25 mei
    19.30 uur ZVL-1886 – UZSC
  • Zondag 26 mei
    17.00 uur UZSC – ZVL-1886 LIVESTREAM

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×