(Foto's: Velocitas/PR).

Leiderdorpse Velocitas is meer dan een korfbalvereniging

Komend weekend moet het eerste team van korfbalvereniging Velocitas uit Leiderdorp vol aan de bak om degradatie te voorkomen. Mededegradatie-kandidaat uit Voorburg is de tegenstander. Bestuursleden Siebe Schuemie en Anita van Bentum rekenen op een goede afloop zodat hun club in de Overgangsklasse blijft, maar weten ook dat de verschillen klein zijn. verder richten ze zich op de organisatie van de Avondvierdaagse. SInds 1972 vast onderdeel op de kalender van de club.

Hoe het historisch zo gegroeid is dat de plaatselijke korfbalvereniging de Avondvierdaagse voor haar rekening neemt kunnen Schuemie en Van Bentum niet vertellen. het was al zo toen zij bij de club kwamen. Maar het is ene populair evenement waar 1500 wandelaars aan deelnemen. En dus zeker niet alleen is voorbehouden aan leden van Velocitas. Siebe Schuemie: “Het is wel een goede manier om je club te laten zien. Iedereen is welkom bij ons, ook mensen van buiten Leiderdorp. We maken elk jaar nieuwe routes en zeker voor de langste afstand gaan we ook buiten de gemeentegrenzen van Leiderdorp.”

“Sinds een paar jaar maakt mijn dochter die routes,” vertelt Van Bentum. “En daarvoor gebruikt ze oude routes en elke route wordt drie keer gelopen om er zeker van te zijn dat alles klopt.” De Velocitas Avondvierdaagse is van dinsdag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni. Met een zeer feestelijke slotavond. Inschrijven kan via de website van Velocitas, maar kan eventueel ook op de dag zelf. Trainen is niet echt nodig, voegt Van Bentum toe: “Als je je veters kunt strikken, kun je meedoen aan de vijf kilometer.” Daarnaast is er de 10 kilometer en de 3 kilometer voor de allerjongste wandelaars.


Siebe Schuemie en Antia van Bentum over korfbalvereniging Velocitas en de Avondvierdaagse die de club elk jaar organiseert.

Zaterdag 1 juni speelt Velocitas uit tegen VEO in sportcomplex Westvliet, de wedstrijd begint om 15.30uur en aanmoedigen wordt erg gewaardeerd. ALs Velocitas wint blijven ze in de Overgangsklasse, als de ploeg verliest wacht er nog een laatste wedstrijd tegen De Haghe.

Coach Leo van den Bos die het team vorig seizoen naar de promotie leidde naar de Overgangsklasse – voor het eerst in het bijna 70-jarig bestaan van de club – heeft al bij getekend.

 

 

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×