Strijk vorig jaar bij zijn afscheid als wethouder in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Robert Strijk voorgedragen als gedeputeerde provincie Utrecht

De Leidse oud-wethouder Robert Strijk verlaat Leiden en verhuist naar Utrecht. Hij is door zijn partij D66 voorgedragen als gedeputeerde in de provincie Utrecht waar GroenLinks, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie een coalitieakkoord hebben gesloten. Strijk krijgt de portefeuille Economie, Financiën en Europa.

“De nieuwe coalitie gaat aan een duurzame, energiezuinige provincie Utrecht werken met een betere luchtkwaliteit,”zo meldt de provincie. Woningbouw wordt versneld. Betaalbare woningen maken daar minimaal de helft van uit. Ook werken de vijf coalitiepartijen aan een gezonde economie waaraan iedereen kan deelnemen en waarvan iedereen kan profiteren. De partijen maken verder extra geld vrij voor meer natuur.

De 54-jarige Strijk gaat op korte termijn in de provincie Utrecht wonen. Waar weet hij nog niet. “Ik hoop snel een woning te vinden in de Provincie Utrecht,” aldus Strijk die momenteel waarnemend burgemeester is in de gemeente Zwijndrecht. Daar wordt hij op 5 juni opgevolgd door de kroonbenoemde burgemeester Hein van der Loo.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×