B-meisjes van ZVL-1886 voor de tweede keer op rij landskampioen

1

De meisjes van ZVL-1886 zijn voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen van de Eredivisie B-jeugd (onder de 17 jaar) geworden. De ploeg van coach Niels Joor speelde afgelopen weekend in de finale van de play-offs tegen ZV de Zaan uit Zaandam.

Op zaterdagmiddag vond de eerste wedstrijd plaats in Zaandam. ZV de Zaan kwam al gauw op drie punten voorsprong en hield deze voorsprong vast tot halverwege de wedstrijd. Daarna knokte ZVL-1886 terug en gingen de ploegen redelijk gelijk op. De wedstrijd eindigde dan ook in een gelijkspel: 7-7.

Return in eigen huis
Op zondagavond vond de returnwedstrijd plaats in zwembad De Zijl in Leiden. Ondanks de tropische temperatuur, die binnen nog wat hoger was dan buiten, was de tribune overvol. Het publiek kreeg een leuke wedstrijd te zien, waarbij ZVL-1886 het overwicht had. ZVL-1886 kwam halverwege de wedstrijd op voorsprong (4-3), en gaf deze niet meer uit handen. De wedstrijd eindigde in 8-5.

Het was dit seizoen al het tweede succes voor de meisjes van ZVL-1886. Twee weken geleden werden ook de C-meisjes (onder de 15 jaar) al landskampioen van de Eredivisie.

 

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

1 reactie

  1. Mariëlle van Donge op

    Alleen de foto van de dames van BM1 in het water is van mij!

Je bent nu offline