De Lichte Mannen Dubbelvier werd tweede. (Foto: Susanne Ottenheym Photography).

Succesvol EK voor Leidse roeiers

De Leidse roeiers hebben afgelopen weekend vier ereplaatsen behaald tijdens het EK in het Zwitserse Luzern. Zes Leidenaren van drie Leidse roeiverenigingen waren op het EK aanwezig. Ze hebben allemaal een medaille gepakt.

Hoge ogen
De eerste Leidenaar die hoge ogen gooide was Stef Broenink van Njord. In de skiff zette hij tijdens de heats al meteen de snelste tijd van de dag neer, wat tevens een nieuw Njordrecord is. Ook in de kwartfinale was hij de snelste. Na een tweede plek in de halve finale stond de zwaar bezette finale te wachten. Na een spannende strijd waar zelfs de eerste plek nog in het zicht lag, werd Broenink tweede. Broenink heeft een aantal moeilijke roei-jaren achter de rug, maar lijkt zijn draai in de skiff nu definitief gevonden te hebben.

Goud voor Florijn
Karolien Florijn van Die Leythe wordt nog altijd als toptalent gezien, inmiddels is ze een vaste waarde in de Nederlandse vrouwenploeg. Tijdens het EK zat ze in de Vrouwen Vierzonder. In de A-finale was de boot verreweg de snelste. Nummer twee Roemenië bleef op een bootlengte afstand.

Zonder hulp naar zilver
De Lichte Mannen Dubbelvier bestond voor driekwart uit Leidenaren: Ward van Zeijl en Bart Lukkes van Asopos de Vliet en Hilmar Verbeek van Die Leythe. Deze ploeg kreeg pas twee weken van te voren van de bondscoach te horen dat ze überhaupt naar het EK mochten. Dan moesten ze nog wel even zelf de boot samen stellen uit een groep van tien roeiers én zelf alles regelen. De mannen lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en gingen vol goede moed aan de slag. en niet onverdienstelijk: in de A-finale werd het zilver gepakt. Een mooie motivatie om naar het WK en wellicht de zo gewilde Olympische Lichte Dubbeltwee boot toe te werken.

Brons na vliegende start
De Holland Acht met daarin Asoposser Boudewijn Röell werd derde.Ondanks de vliegende start op vrijdag waar de snelste tijd van de dag werd gevaren, waren in de finale de Duitse en Engelse ploegen de Nederlandse mannen te snel af.

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×