In de thuiswedstrijd tegen VEO pakte Velocitas juist nog de eerste punten (Archieffoto: Frans van Herwijnen/Velocitas).

Velocitas nog niet veilig voor degradatie na nederlaag tegen VEO

Korfbalvereniging Velocitas speelt de laatste wedstrijd van de competitie voor handhaving in de overgangsklasse. Afgelopen zaterdag werd er met 19 – 13 verloren van naaste concurrent VEO. Helemaal in eigen hand hebben de Leiderdorpers handhaving niet meer, want als VEO zijn laatste wedstrijd wint, eindigt Velocitas alsnog op de een-na-laatste plaats. Een beslissingswedstrijd in de nacompetitie bepaalt dan de klasse voor volgend jaar.

Al direct bij aanvang van de wedstrijd afgelopen zaterdag uit bij VEO in Voorburg is het duidelijk dat de scherpte van een week eerder niet aanwezig is bij de Leiderdorpse club. VEO loopt snel uit naar een 6 – 3 voorsprong en is veel scherper in de afronding. In de rust is dan ook al duidelijk dat Velocitas de winst kan vergeten, VEO leidt met een stevige voorsprong van 13 – 6.

Inhaalslag forceren
Coach Leo van den Bos probeert nog met een paar wijzigingen in de ploeg een inhaalslag te forceren. Kelly Bavelaar wordt gebracht. VEO blijft echter scherp en geconcentreerd spelen. Het verslaat Velocitas met zijn eigen wapens: een groot aantal spelers komt tot scoren, waardoor het voor de Leiderdorpers lastig is om met een strijdplan te komen.

Waar Velocitas normaal meerdere spelers in scoringspositie weet te brengen, moet het nu teveel leunen op twee spelers. Ivar van Driel (zes doelpunten) en Mitchell de Boer (vier doelpunten) weten de schade enigszins te beperken, maar kunnen niet voorkomen dat Velocitas verliest. VEO wint terecht met 19 – 13.

Laatste kans tegen hekkensluiter
Zaterdag 15 juni neemt Velocitas het op tegen hekkensluiter Die Haghe. Indien er gewonnen wordt, is het nog afhankelijk van de uitslag tussen KVA – VEO. Als VEO een stunt uithaalt tegen de nummer 2 van de competitie, speelt Velocitas nacompetitie. Een beslissingswedstrijd tegen een andere nummer 7 uit de overgangsklasse bepaalt dan het lot van de Leiderdorpers.

 

 

 

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×