(Foto: Politie Leiden).

Scooter in beslag genomen en vernietigd

Een 17-jarige jongen is in de nacht van zondag op maandag door de politie uit een bosje brandnetels gevist waar hij zich had verstopt, na een achtervolging. De jongen reed zonder verlichting op een scooter toen agenten hem zagen rijden en hem een stopteken gaven. Daarop ging hij er vandoor.

De man dumpte de scooter in een steeg en verstopte zich even verderop in een bosje met hoge brandnetels. Net niet op tijd, want de agenten vonden hem al snel met de scootersleutels nog in zijn handen. De jongen ontkende in alle toonaarden op de scooter gereden te hebben maar agenten herkenden hem wel degelijk als de bestuurder en dat kon even later worden gestaafd met camerabeelden.

Het bleek al de vierde keer te zijn dat de jongen zonder rijbewijs op dezelfde scooter rondreed. Een speekseltest wees bovendien uit dat hij drugs had gebruikt. Daarop is de scooter in beslag genomen en wordt hij met toestemming van de Officier van Justitie vernietigd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×