Leidse Avondvierdaagse 2018 (Foto: archief Sleutelstad).

Achtste editie Avondvierdaagse Leiden biedt nieuwe routes

Na het Pinksterweekend staat de Leidse Avondvierdaagse weer op het programma, met een aantal nieuwe routes en ook een gouwe ouwe. Organisator Jeroen Weijermars hoopt op vier mooie zomeravonden met wandelplezier onder de vlag van de nieuwe hoofdsponsor TeddyKids. “Wij zijn blij dat deze kinderopvangorganisatie die in Leiden op meerdere locaties actief is de Avondvierdaagse mogelijk maakt. Inschrijven kan via de website van TeddyKids.”

De inschrijving loopt nog niet storm, maar volgens Weijermars kan dat in een keer omslaan. Het stormachtige weer met waarschuwingen als code geel en code oranje van deze week zijn er wellicht schuldig aan dat nog niet iedereen zich al heeft aangemeld. Verder is de voorinschrijving dit jaar helemaal digitaal, waar voorheen kinderen en hun ouders ook op de eigen basisschool zich konden inschrijven. “En dan wijzen de kinderen en hun ouders elkaar erop dat het weer tijd is om je in te schrijven voor de Avondvierdaagse. Sommige lopen hem nu voor de achtste keer.”

“We proberen elk jaar nieuwe routes te verzinnen, maar de route door polderpark Cronesteyn is zo geliefd dat die er elk jaar wel in zit,” vertelde Weijermars in de uitzending van Sport071. De andere routes lopen dit jaar meer door de stad. Inschrijven kan dus online of op de eerste avond voor de start. Dan betaal je wel een euro meer. Start is elke avond op het terrein van korfbalvereniging Sporting Trigon aan de Zoeterwoudsesingel. De 10 kilometer begint om 18.00 uur, de populairste afstand van 5 kilometer start een half uur later. Wie nog ter plekke wil inschrijven, kan het best een half uur voor aanvang aanwezig zijn. De Avondvierdaagse begin top dinsdag 11 juni en wordt feestelijk afgesloten op vrijdag 14 juni.


Jeroen Weijermars in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Mochten er volgende week weersomstandigheden zijn die het twijfelachtig maken dat de wandeling die avond door kan gaan, kun je het best de Facebookpagina van TeddyKids Avondvierdaagse in de gaten houden. Om uiterlijk 16.00 uur zal er worden medegedeeld of er gewandeld gaat worden. Het weer blijf onvoorspelbaar, maar een beetje regen is geen reden om niet te gaan wandelen, aldus Weijermars.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×