Fietser ernstig gewond bij aanrijding op Hooigracht

11

Op de Hooigracht is ter hoogte van de Nieuwe Rijn een fietser vanmorgen ernstig gewond geraakt toen hij werd geschept door een auto. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De komst van een opgeroepen traumahelikoper werd niet afgewacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanwege het ongeval werd een groot gedeelte van de Hooigracht afgesloten.

Delen

11 reacties

  • De heli zoekt een plekje in de buurt om te landen. Het laatste stukje wordt dan te voet afgelegd of de politie zorgt voor vervoer. Er kan bijvoorbeeld op de kruising Korevaarstraat – Jan van Houtkade geland worden.

     • Dat is juist het vreemde. De traumaheli moet vanaf Zestienhoven komen, en is dus inclusief landing veel langer onderweg dan een trauma-arts die vanaf het LUMC met de motor kan komen. Die kan er in 2 minuten zijn.

   • Een inwoner van Leiden op

    @ Jos Bouma: Er kan ook Iemand door rood zijn gereden. Dat zou ik me dan kunnen voorstellen want dat gebeurt op die kruising wel vaker. Of een hele andere oorzaak. Dat zal heus wel goed uitgezocht worden. Ter info: per 1 juli levert gebruik van mobiele telefoon op de fiets een flinke boete op. Maar zou fijn zijn als automobilisten wat dat betreft ook eens meer aangepakt worden want hoe vaak ik niet zie dat die onder het rijden met hun mobiel bezig zijn…O ja, beter teveel hulpdiensten dan te weinig naar een een ongevalsplek! Sterkte in ieder geval voor de gewonde persoon.

 1. Weet u wat kost om een traumauheli te laten uitrukken? Ookal is het onverrichter zake dan kost dat al gauw € 1.000 en dat is geen kinderachtig bedrag. “De verzekering betaalt wel” , maar dat wordt omgeslagen over alle verzekerden. Ik zou wel eens willen weten waarom dit ongeluk gebeurd is. Weer een fietser die met zijn mobiele telefoon aan het spelen is? Ik heb daar echt geen begrip voor: levensgevaarlijk voor de persoon in kwestie en ook voor andere verkeersdeelnemers!

  • @Jos Bouma Gelukkig wordt iedereen in NL die het slachtoffer is van een ongeval gewoon netjes geholpen zonder dat er eerst wordt bepaald of het ‘eigen schuld dikke bult is’.

 2. Hoe is dit in vredesnaam je eerste reactie. Er is echt iets mis met jou 😕

Je bent nu offline