Lisanne Schol, winnares van de Gouden Spike 2019.

Speerwerpster Lisanne Schol wint Gouden Spike met record

Met een nieuw Nederlands record heeft speerwerpster Lisanne Schol beslag weten te leggen op de 48ste Gouden Spike. De atlete wierp de speer naar 60.92 meter.


Uitgebreide reportage van de 48ste Gouden Spike.

De omstandigheden waren nochtans verre van ideaal. Vanwege de sterke wind konden op de meeste onderdelen geen topprestaties worden neergezet, en moesten uit veiligheidsoverwegingen zelfs het discuswerpen en polsstokhoogspringen worden afgelast.


Winnares Lisanne Schol over haar Nederlands record.

Gelukkig bleef er genoeg te genieten voor de grote hoeveelheid aanwezige toeschouwers. Meerkamptoppers Nafi Thiam (Olympisch, Europees en wereldkampioen), Anouk Vetter en Nadine Broersen (beide voormalig Europees kampioen) lieten zich op meerdere onderdelen zien. Ook de Nederlandse kampioenschappen op de 10.000 meter, die voor het derde achtereenvolgende jaar in Leiden werden gehouden, leverden met spannende races spektakel voor de kijker op.


Gouden Spike-directeur Norbert Groenewegen kijkt na de uitreiking terug op de 48ste editie.

Vanuit Leids oogpunt sprong vooral sprintster Tessa van Schagen eruit, die op de 100 en 200 meter haar rentree op haar eigen baan maakte na een moeilijk jaar vol blessureleed.


Sprintster Tessa van Schagen van Leiden Atletiek over haar races op de Gouden Spike.


Roeland van der Harst van Leiden Atletiek na afloop van zijn 3000m SC, in gesprek met verslaggeefster Gerry van Bakel.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×