(Foto's: Emile van Aelst)

Maritiem festival Naar Zee Naar Zee kwam droog over

De gezichten van de  leden van Rumor di Mare, die voor de 7e keer het festival Naar Zee Naar Zee organiseerden, stonden zaterdagmorgen op onweer. Het stormde en de regen viel met bakken uit de lucht, geen weer om de zee op te gaan en al helemaal niet om een openluchtfestival te bezoeken. Gelukkig werd het om 12.00 uur droog zodat wethouder Yvonne van Delft het festival op het podium bij het Burchtplein kon openen. Vanwege de storm werden de optredens die op het buitenpodium bij de Hooglandsekerk zouden plaatsvinden verplaatst naar de Tuinzaal van Grandcafé de Burcht.

Op het plein bij de Burcht, in de tuinzaal, de hal van BplusC en in Café de Twee Spieghels traden de hele middag afwisselend alle deelnemers van het festival op. De organisatie had behalve de Leidse inbreng van Act of Mutiny, het Viswijvenkoor en Rumor di Mare nog een aantal goede groepen en muzikanten naar Leiden gehaald. Uit Nederland kwamen De Kaapstander en de Friese band Gaeld’r, daarnaast Tom Lewis (Engeland), Trio La Bouline (Frankrijk) en Two Sheets to the Wind uit België. Het festival werd besloten met een feestavond in de Tuinzaal van de Burcht waar nogmaals alle groepen optraden.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×