Leendert de Lange in 2017 aan het werk in Leiden als moderator van een bewonersavond over het nieuwe busstation. (Foto: Chris de Waard).

Leendert de Lange nieuwe burgemeester Wassenaar

De Wassenaarse gemeenteraad heeft vanavond besloten om Leendert de Lange (46) aan te bevelen om te worden voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Wassenaar. Voorzitter Laurens van Doeveren van de Vertrouwenscommissie: “Met Leendert de Lange krijgen wij een betrokken en energieke burgemeester, een vertrouwd gezicht en een ervaren bestuurder binnen Wassenaar en onze regio. Hij beschikt over uitstekende vaardigheden om met de diverse Wassenaarse gemeenschap om te gaan en bestuurlijke uitdagingen in en rond Wassenaar effectief aan te pakken.” De Lange is ook geboren in Wassenaar.

Leendert de Lange is momenteel lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Begin deze eeuw zat De Lange jarenlang in de Leidse gemeenteraad voor de VVD Leiden waarvan hij de laatste jaren tot zijn vertrek naar Noordwijk in 2006, ook fractievoorzitter was. De Lange verliet de Leidse politiek en later ook Leiden om wethouder in Noordwijk te worden. In 2013 maakte hij de overstap naar Wassenaar waar hij tussentijds aantrad nadat het voltallige, toch al door een seksrel geplaagde, college eind 2012 opstapte na een debacle over een fietstunnel. Hij zou twee jaar wethouder blijven in het zakencollege dat orde op zaken moest stellen.

Van Doeveren ziet uit naar de komst van De Lange die nu nog in Noordwijk woont.  “Met zijn netwerk in de regio verwachten wij dat hij bijdraagt aan Wassenaar als partner in de regio.” De gemeenteraad rapporteert over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de commissaris van de Koning adviseert hierover de minister. Die minister spreekt vervolgens met de kandidaat en draagt hem daarna voor benoeming voor aan de Koning. Deze voordracht wordt besproken in de ministerraad waarna benoeming bij Koninklijk besluit plaatsvindt.

De installatie van de nieuwe burgemeester is voorzien op 18 juli aanstaande.

Politiek Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×