Participeren kan je leren en dus probeerde een klankbordgroep van raadsleden en ambtenaren een gesprek over dit onderwerp te initiëren.

Raadsbijeenkomst over participatie geannuleerd wegens gebrek aan belangstelling

Van de 39 raadsleden in Leiden hadden slechts zestien zich aangemeld voor een bijeenkomst over participatie die komende dinsdag gehouden zou worden. Opvallend: van het CDA en de SP waren er zelfs helemaal geen aanmeldingen voor de bijeenkomst waar het gesprek tussen gemeenteraad en college over de verschillende rollen van raad en college bij participatie en de toekomst van burgerparticipatie in Leiden centraal zou staan.

Op 3 september wordt een nieuwe poging gedaan om raad en college in gesprek te laten gaan over het betrekken van inwoners bij besluitvorming. De bijeenkomst wordt begeleid door voorlichtingscentrum ProDemos uit Den Haag dat zich bezighoudt met het verstrekken van informatie over burgerschap, rechtsstaat en democratie.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×