In Cultuur 071 het Van Rijn Festival, 30 jaar kunst in het LUMC, stadscurator Thomas Berghuis en wethouder Yvonne van Delft.

Een week lang cultuur met het Van Rijn Festival,  aandacht voor het boek Kunst laat het LUMC zien, de stadscurator die geen paus van de kunst wil zijn en Yvonne van Delft over de stand van zaken ten aanzien van kunst en cultuur. (vet)

 

Vandaag begint het Van Rijn Festival, een cultuurprogramma met onder meer de Wonderkamer, de Poëzienacht, OpenluchtHotel, Silentium Burcht en diverse workshops. De organisatie is in handen van Geert van der Velden van Fields of Wonder en hij vertelt waarom we deze programma`s de moeite waard zijn.
http://fieldsofwonder.nl/

De kunstcollectie van het LUMC ontstond in 1988. Eind vorige eeuw kwam het eerste boek over de collectie uit. Nu, twintig jaar later, een nieuwe kijk op de collectie en dus een nieuw boek. Sandrine van Noort, conservator van de kunstcollectie van het LUMC, vertelt over dit bijzondere project.

communicatie@lumc.nl

Stadscurator Thomas Berghuis legt uit waarom communicatie ten aanzien van kunst zo belangrijk is, hoe hij invulling gaat geven aan zijn functie  en waarom hij niet als een soort paus van de kunst wil worden gezien.

https://www.lucasvanleydenfonds.nl/

We zitten midden in het festivalseizoen met een groot diversiteit aan voorstellingen en evenementen. Met wethouder Yvonne van Delft van onder meer Cultuur kijken we naar deze hype en stellen ons de vraag: goed voor de stad of niet?

 

De muziekagenda van Peter Visser vindt je op http://muziekgezien.blogspot.com. De gehele uitzending is hier terug te luisteren:

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×