(Foto's: Organisatie NK straatfestival Elst).

Leidse Kiloknallers Nederlands kampioen straatmuzikanten

De Kiloknallers uit Leiden hebben zaterdag in het Gelderse Elst het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten (NKS) 2019 in de categorie Groepen gewonnen. Ook de jaarlijkse hoofdprijs, de stenen Elstar Appel ging naar de straatmuzikanten uit Leiden. Het was voor de 13e keer dat het NKS werd georganiseerd.

De Kiloknallers zijn pas vorig jaar opgericht en spelen oude ska in een nieuw jasje. Straatska zoals ze het zelf noemen. En dat slaat aan. Eind van de maand zijn de Kiloknallers weer in Leiden te zien en te horen. Dan speelt de achtkoppige band tijdens het Gouden Pet straatmuzikantenconcours in hun eigen stad. Vorig jaar wonnen ze daar de publieksprijs met hun allereerste optreden. Een maand later gingen ze ook al in Alphen aan den Rijn met de eerste prijs naar huis bij het straatfestival.

Op 7 juli treden ze op bij restaurant Catootje aan de Markt aan de Kaasmarkt in Leiden. Ook de viering van Leidens Ontzet zetten ze luister bij. Op 2 oktober staan ze in de ‘Hutspot Alley’ bij het Praathuis.

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×