Vier gewonden bij frontale botsing op Europaweg

20

Voor de zoveelste keer vond er gisteren een ernstige aanrijding plaats op de Europaweg (N206) in Leiden.  Twee auto’s botsen frontaal op elkaar, daarbij raakten vier inzittenden gewond. Daaronder zouden ook kinderen zijn. Er kwamen in totaal vier ambulances ter plaatse.

De N206 werd in de richting van de A4 afgesloten voor al het verkeer. De botsing en de afwikkeling ervan zorgde voor veel vertraging voor het overige verkeer.

Delen

20 reacties

   • Sherry Kroket op

    Op de Vrouwenweg, parallel aan de N206, wonen toch echt tientallen Leidenaren. Als tussen A4 en Lammenschans de snelheid omlaag gaat, heeft dat zeker positief effect: minder lawaai, minder uitstoot. Misschien had het ook dit ongeluk voorkomen. Hoewel, op de 30 km zone van de Witte Singel zijn er ook weleens hufters die willen inhalen.

  • Rem Pedaal op

   Dat heeft hier niets mee te maken. Het zijn eikels die keihard inhalen, zoals hier de chauffeur van een zwart racemonster dat dubbele lijnen negeerde. De busbaan is juist goed, het scheidt het vrachtverkeer en OV van de andere weggebruikers. Wees blij dat die baan er is, anders moest alles over 1 baan richting Leiden. Het invoegen heeft ook niets met die busbaan te maken.
   Het wordt tijd om de maximumsnelheid terug te brengen tot 60 km. Veel beter ook voor de omwonenden aan de Vrouwenweg.

    • Rem Pedaal op

     U heeft gelijk. Dergelijke gevaarlijke inhaalacties van wegmisbruikers vallen helaas niet te voorkomen. Deze wegpiraat haalde in waar een inhaalverbod is. Zulke levensgevaarlijke gasten zijn in staat om 70 in een woonerf te scheuren.
     Dat gezegd hebbende: verlaging van de max snelheid, verkleint de kans op ongelukken. Dat is een statistisch bewezen feit.

   • Er zijn geen omwonende op desbetreffende weg. Beide kanten boerenland. PearlPearlPearl.

    • Sherry Kroket op

     Op de Vrouwenweg, parallel aan de N206, wonen toch echt tientallen Leidenaren. Als tussen A4 en Lammenschans de snelheid omlaag gaat, heeft dat zeker positief effect: minder lawaai, minder uitstoot. Misschien had het ook dit ongeluk voorkomen. Hoewel, op de 30 km zone van de Witte Singel zijn er ook weleens hufters die willen inhalen.

Je bent nu offline