Burgemeester van Noordwijk volgt Wiegel op als informateur Zuid-Holland

Waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Noordwijk gaat proberen een nieuw college van gedeputeerde staten in Zuid-Holland te vormen. Zij is daarvoor gevraagd door VVD-fractievoorzitter Floor Vermeulen. Die partij neemt het voortouw bij de onderhandelingen, nadat een eerdere poging van Forum voor Democratie onder leiding van VVD-prominent Hans Wiegel vorige week na ruim twee maanden onderhandelen definitief mislukte.

De nieuwe informateur krijgt bij haar werkzaamheden hulp van Sjoerd Vollebregt die zal optreden als co-informateur. Vollebregt is voorzitter van de Economic Development Board van de Drechtsteden.

De informateurs zullen op verzoek van alle fractievoorzitters op basis van de verkiezingsuitslag van 20 maart verkennen welke partijen gezamenlijk een coalitie willen vormen die voldoende inhoudelijke basis heeft om te kunnen rekenen op een werkbare meerderheid in Provinciale Staten.

Mevrouw Hermans-Vloedbeld en de heer Vollebregt vangen hun werkzaamheden als informateur deze week al aan.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline