Brandweer knipt auto open na aanrijding

5

Bij een kop-staartaanrijding tussen een busje en een personenauto op de Lammenschansweg in Leiden raakte de auto zo verwrongen dat het portier niet meer open ging. Daarom zag de brandweer zich genoodzaakt om een deur uit de auto te knippen om zo de bestuurder te ontzetten. Die bestuurder raakte overigens alleen licht gewond aan zijn hand.

Het automobilist is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij is vervolgens door de politie thuisgebracht. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om het voertuig op te halen. Het busje hoefde niet geborgen te worden. Dat liep nauwelijks schade op.

Delen

5 reacties

  1. Leuke hobby van de brandweermannen Nauwelijks schade aan busje en getroffen auto maar toch even de deur eruit knippen. AUTO DUS TOTALL LOSS

  2. Pieter Hoeberichts

    ik werd door een gepensioneerde brandweerman gewaarschuwd: als je getuige (niet betrokken) bent van een ongeval laat slachtoffers dan NIET in jouw auto plaatsnemen. De geringste verwijzing naar een zere nek betekent: verticaal eruit, het dak gaat van je auto af, en jouw auto is total loss. Dus alleen doen als je een cabrio hebt, of een leasebak van de baas.

  3. Pieter Hoeberichts

    ik werd door een gepensioneerde brandweerman gewaarschuwd: als je getuige (niet betrokken) bent van een ongeval laat slachtoffers dan NIET in jouw auto plaatsnemen. De geringste verwijzing naar een zere nek betekent: verticaal eruit, het dak gaat van je auto af, en jouw auto is total loss. Dus alleen doen als je een cabrio hebt, of een leasebak van de baas.

Je bent nu offline