Tuinstad-Staalwijk ontevreden met ontwerp fietsrotonde

Het wijkcomité Tuinstad-Staalwijk en de ondernemersvereniging Herenstraat hebben bezwaar gemaakt tegen het ontwerpbesluit van de gemeente Leiden voor een fietsrotonde bij de hoek van de Herenstraat met de Leuvenstraat en de Koninginnelaan. Dat heeft er volgens de wijkvereniging weliswaar toe geleid dat de toegankelijkheid van de Staalwijkbuurt behouden blijft via de Andries Schotkade, de Staalwijkstraat en de Herenstraat, maar de wijk wil dat het ook mogelijk blijft om zowel vanuit de Herenstraat als vanuit de Leuvenstraat de Koninginnelaan op te rijden.

“Dat was bij de oorspronkelijke plannen in 2018 ook mogelijk,” aldus de wijkvereniging die niet snapt waarom de gemeente dat uit de plannen heeft geschrapt. “In het besluit van de gemeente moet het verkeer nu een u-turn maken ter hoogte van de Staalwijkstraat. Wij denken dat het veel veiliger is voor fietsers als de rotonde wordt ingericht conform het ontwerp van het Wijkcomité en de ondernemersvereniging.”

Leiden Politiek Fietsrotonde Herenstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×