(Foto's: Regio15).

Brandweer zet meeuwenkuikens terug in nest

De brandweer is gistermiddag in actie gekomen om twee meeuwenkuikens te redden. De jongen meeuwen bleken uit een nest bovenop een schoorsteen van een woning aan de Griffioen in Leiderdorp te zijn gevallen en liepen over de dakpannen van het huis. Ze konden niet meer zelfstandig terug naar het nest.

 

De brandweer heeft in ieder geval één kuiken te pakken weten te krijgen nadat deze in de dakgoot van de woning terecht was gekomen. Op verzoek van de eveneens aanwezige dierenambulance is het kuiken teruggezet in het nest. Tijdens de gehele ‘reddingsactie’ werden de brandweermensen aangevallen door een boze vader- of moedermeeuw.

’s Avonds kwam de brandweer opnieuw in actie voor een vergelijkbare reddingsactie. Dit maal werd een jonge meeuw teruggezet in een nest op het dak van een woning in de Berlagestraat in Leiden.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×