Op de begane grond van Level Leiden wordt al druk verbouwd om het pand geschikt te maken voor de gemeentelijke organisatie. (Foto's: Chris de Waard).

Partij Sleutelstad wil gemeentelijke pop-up balies in Haarlemmerstraat

De Partij Sleutelstad (PS) wil pop-up balies in leegstaande winkelpanden in het oostelijke deel van de Haarlemmerstraat. Het stadhuis gaat begin volgend jaar voor ruim anderhalf jaar dicht in verband met een grote verbouwing en renovatie. Voorafgaand aan die verbouwing verhuist de gemeentelijke organisatie eind dit jaar naar gebouw Level Leiden in de Bargelaan waar de gemeente vier etages heeft gehuurd. Ook de balies van de Burgerlijke Stand verhuizen daarheen en keren na de verbouwing niet meer terug in het stadhuis.

De PS hield in het verleden tevergeefs een pleidooi om de baliefunctie in het verbouwde stadhuis terug te brengen, maar dat wil de gemeente niet. Daarom komt fractievoorzitter Maarten Kersten nu met een alternatief voorstel: pop-up balies in de Haarlemmerstraat.

Donderdag bespreekt de gemeenteraad het voorstel van wethouder Yvonne van Delft om het het stuk Haarlemmerstraat tussen de Hooglandse Kerksteeg en de Pelikaanstraat meer typen bedrijven toe te staan. Niet alleen winkels, maar ook horeca zonder alcohol, dienstverlenende bedrijven en ‘consumentverzorgende bedrijven’ zoals kappers en nagelstilisten. Wat de PS betreft past in de Haarlemmerstraat Oost ook prima een gemeentelijke pop-up-publieksbalie.”Het liefst aangevuld met nog andere gemeentelijke publieksfuncties,” aldus Kersten die het idee afkeek in Duitsland. Door steeds tijdelijk ergens te gaan zitten verwacht Kersten dat de kosten voor bijvoorbeeld de huur van zo’n pop-upbalie beperkt kunnen blijven.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×