Vier aanhoudingen en inbeslagnames bij witwasonderzoek

In een onderzoek naar witwassen heeft de politie dinsdagochtend op verschillende locaties in totaal vier personen aangehouden. Gelijktijdig doorzochten de politiemedewerkers zeven panden in Leiden, Leidschendam, Noordwijk en Rijnsburg. In diezelfde plaatsen werden ook de aanhoudingen verricht.

Twintig auto’s in beslag genomen
Tijdens de actie werkte de politie samen met onder meer de Belastingdienst. Vanuit de politie werd tijdens enkele doorzoekingen gespecialiseerd personeel ingezet, waaronder hondengeleiders met speur- en geldhonden en digitaal specialisten. Bij de zoekingen zijn onder meer geld, sieraden en gegevensdragers zoals mobiele telefoons en computers in beslag genomen. Bij een garagebedrijf in Noordwijk nam de politie daarnaast zo’n twintig auto’s in beslag.

“De districtsrecherche draait dit onderzoek naar witwassen al enige tijd,” meldt teamchef Henk Woppenkamp van het politieteam in Noordwijk. Die witwaspraktijken waren zowel de politie als de gemeente Noordwijk een doorn in het oog. “We hadden nu voldoende informatie verzameld om in te stappen in deze woningen en bedrijfspanden.”

De vier verdachten zijn in de leeftijd tussen 27 en 32 jaar en zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×