(Foto: Ruud van Brecht).

Gratis sporten tijdens Leiden Sport Zomer

Tijdens Leiden Sport Zomer kunnen kinderen in de leeftijd van 6-15 jaar vanaf 20 juli weer gratis sporten in Sportpark Noord. Onder begeleiding van professionele trainers kunnen zij de fijne kneepjes van onder andere voetbal, basketbal, atletiek en rugby onder de knie krijgen. Maar ook sporten als schaken en archery attack staan op het programma voor de Leidse jeugd.

Drie keer per week gratis georganiseerd sporten in de zomervakantie
De sporten worden verzorgd vanuit de Leidse sportverenigingen en hebben als gezamenlijk doel om de jeugd achter de computer vandaan te krijgen. De Leiden Sport Zomer biedt een aantrekkelijk programma voor kinderen die (nog) niet op vakantie gaan. “Door drie keer per week een gevarieerd sportaanbod te bieden hopen we de kinderen te interesseren in sport in het algemeen”, vertelt Karel van Gool, bestuurslid van de Stichting Leiden Sport Zomer. “De activiteiten zijn gratis toegankelijk en je hoeft je ook niet in te schrijven. We willen de drempel zo laag mogelijk houden”, gaat hij verder.

Open Kampioenschap Hard op het Goal Schieten
Op zaterdag 20 juli wordt de Leiden Sport Zomer feestelijk geopend. Van 10.00 tot 12.00 vindt dan op het terrein van voetbalclub Roodenburg het “Open Kampioenschap Hard op het Goal Schieten” plaats. Sleep jij die beker binnen? Uiteraard kan je naast op het goal schieten ook de andere sporten uit komen proberen! Bij Roodenburg zullen ook alle andere sessies van de Leiden Sport Zomer plaatsvinden. Gedurende de hele zomervakantie kan je elke week terecht op maan- en woensdagen van 14.00 tot 16.00 en op zaterdagen van 10.00. Toegang is gratis voor alle kinderen uit de Leidse regio. Meer informatie op www.leidensportzomer.nl

(Foto: Ruud van Brecht).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×