Tijdens de Roefeldag Oegstgeest gaan de kinderen onder andere naar Café De Gouwe waar ze uitleg krijgen over het werk van een barman.

Olympia Uitzendbureau organiseert Roefeldag in Oegstgeest

Kinderen tussen de negen en elf jaar kunnen in november een middagje roefelen bij bedrijven in Oegstgeest. Roefelen is een van oorsprong Vlaams woord en het betekent snuffelen of ontdekken. Dat is precies de bedoeling van de eerste Roefeldag die Olympia Uitzendbureau Leiden organiseert in Oegstgeest. “Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool nemen in groepjes een kijkje bij bedrijven, verenigingen, instellingen of winkels.

Chris de Waard in gesprek met Stijn Baak die de Roefeldag Oegstgeest als stage-opdracht bij Olympia heeft georganiseerd.

Om de jeugd een handje te helpen en kinderen een beter beeld van de verschillende beroepen en sectoren te geven is bij Olympia Leiden het idee ontstaan om dit jaar het project Roefelen in Oegstgeest te introduceren. Roefelen is in België al jarenlang een begrip en wint ook in ons land aan populariteit. Voor Oegstgeest wordt het de eerste keer dat er kan worden geroefeld.

Stijn Baak organiseert de Roefeldag Oegstgeest als stage-opdracht bij Olympia Uitzendbureau Leiden.

Tijdens de Roefeldag kunnen de kinderen kennismaken met verschillende bedrijven en kijkje in de keuken nemen. Soms letterlijk bij een restaurant maar ook bij een opticien, een hoveniersbedrijf, een bank of een winkel. “Ook de gemeente gemeente Oegstgeest doet mee,” vertelt stagiair Stijn Baak van Olympia. Hij ging de afgelopen tijd het dorp in en heeft inmiddels zo’n twintig bedrijven gevonden die meedoen. “We willen er het liefst vijfentwintig, dus aanmeldingen zijn nog welkom. Ons doel is om honderd kinderen een leuke en informatieve middag te bezorgen. De scholieren gaan in groepjes van vier onder begeleiding van een volwassene op bezoek bij drie of vier bedrijven.

Nu er al bijna voldoende deelnemende bedrijven en organisaties zijn, worden de komende weken basisscholen in Oegstgeest benaderd om groepjes leerlingen samen te stellen die komend najaar mee willen doen aan de roefeldag.

De Roefeldag Oegstgeest wordt gehouden woensdagmiddag 6 november en wordt volledig verzorgd door Olympia Leiden en verschillende sponsoren.

 

Oegstgeest Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×