Senioren 1 (achterste rij) en senioren 2 met coach Vera de Reus (Foto's: René Vermond/J. Gerritsma Gymsport Leiden).

Eremetaal voor Gymsport Leiden op de Nederlandse Kampioenschappen

De Ritmisch Gymnasten van Gymsport Leiden hebben dit weekend goed gescoord bij de Nederlandse Kampioenschappen en een flinke oogst aan medailles vergaard. De senioren deden met twee teams mee aan de groepsoefeningen. Gymsport Leiden 1 werd kampioen in de eerste divisie en het tweede team legde beslag op de bronzen plak. Bij de benjamins was er ook een bronzen medaille. Daarnaast was er twee keer goud voor teams bij het Acrogymnastiek.

De grote afsluitende wedstrijd van gymmend, springend, turnend en dansend Nederland zijn de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy. Dan bruist het sportpaleis in Rotterdam twee dagen als de nationale kampioenschappen in de diverse disciplines worden afgewerkt.

NK Ritmische Gymnastiek
Gymsport Leiden was succesvol bij het NK voor de ritmische gymnastiek.. Bij de seniorengroepen waren er maar liefst twee groepen geplaatst voor de groepsoefeningen van de eerste divisie, het hoogste niveau van Nederland. Goud was er voor Gymsport Leiden 1 en brons voor Gymsport Leiden 2. Beide teams deden een oefening waarin drie hoepels en twee ballen gecombineerd werden in een choreografie. Beide teams gebruikten dezelfde muziek, maar de oefening was afgestemd op de leden van de afzonderlijke teams.

Het werd een spannende wedstrijd. Gymsport 1 opende de wedstrijd voor de in totaal zeven deelnemende groepen. De score van 12.850 bleek niet meer te evenaren of te verslaan. Gymsport 2 sloot als laatste deelnemende groep de wedstrijd af. De groep, die in de plaatsingswedstrijden nog als 5e en 7e eindigde, lieten zien dat hard werken loont en veroverde met 10.250 punten een knappe 3e plaats.

Als klap op de vuurpijl werd er in het middagprogramma eveneens een bronzen medaille gewonnen. Bij de benjamins voerden de jongste deelnemers van het toernooi hun groepsoefening zonder materiaal goed uit en dat leverde de derde plaats op.  Bij de individuele wedstrijd op zaterdag eindigden Jildes Han en Emily van Wel respectievelijk op de 8e en 9e plaats.

NK Acrogymnastiek
Er was dus twee keer goud op het NK Acrogymnastiek. In de ochtend lukte dit het mix-paar C-Senior Floris van Vliet en Isabel Augustijn en in de middag eindigde mix-paar B-Senior Niels de Ruijter en Meike Gerritsma op de eerste plaats. Mix-paar B-Senior Erik Korving en Yenay Verdun behaalde een tweede plaats en dames-paar C-Senior Doortje Dekker en Alexandra Stýblo eindigde als zevende.