Taxichauffeur onwel; enorme ravage in Sweelincklaan

60

Een taxibus heeft vanochtend voor een enorme ravage gezorgd aan de Sweelincklaan in Leiden. De bestuurder van de taxi werd tijdens het rijden onwel. Daarop ramde de taxibus vier geparkeerde voertuigen. Ook werden twee bomen compleet uit de grond gereden. Het is onbekend wat er precies met de bestuurder is gebeurd, hij is naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek. In de taxibus zaten ten tijde van het ongeval geen passagiers.

Een bewoner die het incident voor zijn ogen zag gebeurde, snelde naar buiten en heeft de chauffeur eerste hulp verleend. Volgens deze getuige bleef het slachtoffer onbewust het gaspedaal van de nog lopende motor intrappen. Daarop heeft de getuige de sleutel uit het contact gehaald.

De brandweer heeft de accu’s van alle voertuigen losgekoppeld en drie bergingswagens van twee verschillende sleepbedrijven kwamen ter plaatse om de zwaarbeschadigde voertuigen te bergen.

Delen

60 reacties

 1. Je wordt toch medicegekeurd als je taxichauffeur wordt of mag je tegen gewoon zo taxichauffeur worden ook slecht van firma wielkers die hadden hem eerst moeten laten keuren. Hoop dat die bedrijf ook een goede boete krijgt. Of de gemeente moet de verginning even in trekken tot dat alle chauffeurs goed gekeurd zijn je kind zal er maar in zitten wat dan

  • Mensen kunnen ook ‘zomaar’ epileptische aanvallen krijgen. Als het nog niet opgevallen was, het is nogal warm. Dat kan ook een oorzaak zijn. Misschien niet zo meteen oordelen, als je de omstandigheden niet kent.

  • Die firma,net als die andere firma’s hebben ’n personeels te kort,vandaar dat ze het nu niet zo nauw nemen……..mijn gedachte hoor!

   • Mensen kunnen ook plotseling vanuit het niets onwel worden, zoals bijv een hersenbloeding of een tia om maar even iets te noemen. Dat zie je niet aankomen, laat staan dat je dat bij een keuring kunt zien. Beetje domme opmerking dus.

   • @T Voor het verkrijgen van een tankpas moet u aan wettelijke eisen voldoen, waaronder medische goedkeuring.

    Niet ‘mijn gedachte’ maar een feit.

  • Wat een domme reactie zeg, natuurlijk worden chauffeurs gekeurd maar net zoals ieder mens kan ook iemand die gekeurd is iets overkomen. Het keuren is een momentopname 1x in de 5 jaar. Dus ipv te gaan lopen jammeren over hoe erg het is wanneer je kind erin had gezeten en dat er vergunningen moeten worden ingetrokken. Kunt u beter de bestuurder veel sterkte en beterschap toe wensen.

   • bij iedereen ken dit gebeuren joep ook bij jou kan dat gebeuren wees blij dat er geen kinderen in zat en de chafeur kan er niks aan doen wat wil je met dit hitte man denk logisch na

  • Alle mensen worden medisch gekeurd voor dat ze hun taxi opleiding kunnen afronden. Epileptie kan optreden, Als de chauffeur nooit eerder een aanval heeft gehad, dan kunnen de artsen ook niet weten dat het een risico vormt en krijg jij gewoon je taxipas. Nu zal hij inderdaad niet meer kunnen rijden

  • Kan toch gewoon onverwachts onwel worden, kan bij jouw ook gebeuren en vooral met de warmte op een onverwachte dag.

  • Iedereen kan onwel worden,of dacht je om dat je na een keuring een gezondheids garantie krijgt ?
   😂

  • Als jij nou plotseling flauw valt, een beroerte krijgt of een hartaanval, wat dan?
   Of ben je bij de chauffeur in het ziekenhuis geweest en kan je ons vertellen wat er precies aan de hand was?

  • Zou mooi zijn als we allemaal de garantie hebben gezond te blijven na een (verplichte!) medische keuring…..
   Maar u redeneert ‘onwel geworden, zeker geen medische keuring gehad en dat is de schuld van het bedrijf’.

   Iets of iemand moet blijkbaar schuldig zijn, pure pech kan iemand niet overkomen.

   Hoop dat u nooit in een situatie komt zoals deze chauffeur, u en uw familie/vrienden zouden reacties als de uwe niet kunnen waarderen, daar ben ik van overtuigd.

 2. Marie-Josee Servage op

  U heeft groot gelijk. Taxi chauffeurs moeten medisch goed gekeurd worden , voordat ze als taxi chauffeur gaan werken. Mijn moeder is op leeftijd en ze wordt regelmatig opgehaald door regio taxi ‘ s. Mensen die aan epileptische aanval Lijden mogen geen taxi chauffeur worden vind ik. Ze zijn een gevaar in het verkeer.

  • Mensen kunnen ook ‘zomaar’ epileptische aanvallen krijgen. Als het nog niet opgevallen was, het is nogal warm. Dat kan ook een oorzaak zijn. Misschien niet zo meteen oordelen, als je de omstandigheden niet kent.

  • Wie zegt dat deze chauffeur aan epileptie lijdt en wie zegt dat dat al bekend was?
   Wellicht een eerste aanval. Epileptische aanvallen kunnen overigens meerdere oorzaken hebben die wellicht helemaal nog niet bekend zijn/waren bij iemand.

  • Ja net als Joep je zou zelf maar onverwachts onwel worden als je rijd, onwel heb niets te maken met een keuring, iedereen kan onwel worden op een dag onverwachts rare opmerkingen, kan bij bus chauffeur of conducteur of piloot gebeuren of iemand loop op straat kan ook.

 3. M de vriend op

  Ja idd je kind of je ouders zullen er maar inzitten maar mischien had deze chauffeur het voor de eerst keer dat weten we dus niet als dit niet het geval is vind ik het een trieste zaak van taxi wielkens

 4. Beste Joep, dit kan een ieder gezond mens overkomen. Een medische keuring is helaas niet altijd een toekomstvoorspelling.

  gr amel

  • Joep heeft zijn aandacht gehad, door de domste reactie van de dag te plaatsen.
   Joep gefeliciteerd dat je niet verder dan je neus kan kijken.
   Aannames en aannames en niemand weet waardoor deze chauffeur onwel is geworden.

 5. Wat een gezeur hier van de mensen die het hebben over medische keuring e.d
  Verdiep je er eens in, dan kun je LEZEN dat je ook zo ineens een aanval kunt krijgen.

  Oordeel niet als je het niet weet, stelletje azijnzeikers.

  En anders haal en breng je je mensen lekker zelf als ze je toch zo dierbaar zijn,(omdat je net zoveel kans maakt op een aanval als deze taxi chauffeur)

  Ik hoop dat de taxi chauffeur er gauw weer boven op is. Het beste met u!

  • Laten ze nu eerst maar vast stellen dat het een epileptische aanval was, dat het erop lijkt zegt niet zoveel. Dan volgt vanzelf een medische keuring en zal blijken of meneer wel/niet mag rijden. tot die tijd zal dat taxi bedrijf hem toch niet laten rijden want die willen ook zekerheid voor hun personeel en hun klanten.

 6. Alice Vermeulen-Plein

  Voor de chauffeur hoop ik maar dat de verwondingen mee zullen vallen. Bij mij komt wel de vraag op…. waarom mag hij met epilepsie wel taxi rijden, terwijl mensen met ASS vaak niet eens auto mogen rijden? Ik ken mensen met epilepsie en die mogen niet eens een brommertje rijden.. een taxichauffeur heeft tijdens een rit de verantwoording over de passagiers en moet extra opletten tijdens het rijden…. Ik snap het niet.

 7. Diny Rijskamp

  Daar kan wielkens niks aan doen. Het kan gewoon spontaan gebeuren. En wielkens is een goed bedrijf en er word gekeurd. Ze letten goed op het personeel.

 8. Een Leids burger op

  Als een bestuurder opeens onwel wordt, bijvoorbeeld door het warme weer, kan men dit niet voorkomen.
  Dat is gewoon pech hebben.
  Iets anders is als je van tevoren weet dat de bestuurder aan epilepsie zou lijden.
  Dan weet je dat zo´n epilepsieaanval vroeg of laat een keer komt en kun je beter maar geen risico nemen.

  • Een Leids burger op

   Het bericht is inderdaad opeens aangepast. Van het hele epilepsieverhaal is geen spoor meer terug te vinden in de berichtgeving. Het zou nu gaan om iemand die ¨onwel¨ zou zijn geworden.

   • Chris de Waard
    Chris de Waard op

    Wij hadden van het persbureau epilepsie doorgekregen. Later belde het bedrijf zelf met een correctie die we hebben doorgevoerd.

 9. Deze chauffeur is zeker gekeurd,maar elk mens kan plotseling wat krijgen….

 10. hoi joep even nadenken voor dat je wat zegt de chauffeur heeft gewoon een keuring gehad en is zelfs bezig voor zijn bus rijbewijs hoe haal je het in je hoofd om dit te zeggen zonder dat je daar bewijs voor hebt

  • Kees het probleem is dat Joep dat niet kan. Dat is al velen malen eerder gebleken.

Je bent nu offline