Hogeschool Leiden directeur Anke van Vuuren maakt overstap naar basisonderwijs. (Foto: Hogeschool Leiden).

Faculteitsdirecteur Hogeschool Leiden Van Vuuren vertrekt naar koepel van basisscholen

Faculteitsdirecteur Management & Bedrijf Anke van Vuuren van de Hogeschool Leiden wordt per 1 oktober de voorzitter van het College van Bestuur van de Scholengroep Holland. Onder deze stichting vallen alle openbare scholen in Lansingerland, Zuidplas en Pijnacker Nootdorp.

Zo’n carri√®reswitch van een instelling voor hoger onderwijs naar een groep basisscholen lijkt niet de meest logische stap, maar is dat voor Van Vuuren wel degelijk. “Bij de Hogeschool Leiden heb ik een prachtige werkomgeving waarin ik alle steun, ruimte en waardering krijg die een mens zich maar kan wensen. Maar na elf jaar Hogeschool Leiden en negentien jaar ROC Leiden ben ik toe aan een nieuwe uitdaging qua inhoud en omgeving. Nieuwe inspiratie halen en brengen.”

Van Vuuren kiest daarbij heel bewust voor het basisonderwijs: “Ik heb de keuze gemaakt voor de onderwijssector die aan de basis staat van de ontwikkeling, de kansen en de groei van ieder kind. Vanaf mijn eerste dag in het onderwijs heeft het streven naar de beste kansen voor iedereen mij bepaald.”

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×