(Foto: Sleutelstad).

Jochem Myjer wint publieksprijs met De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Jochem Myjer heeft met zijn boek ‘De Gorgels en het geheim van de gletsjer’ de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. Dat werd deze week bekend gemaakt in Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse. Tijdens de Kinderjury Stemweek stemden tienduizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar op hun favoriete boeken.

In een interview met Sleutelstadverslaggever Annan Verboom zegt Myjer dat hij Apetrots is. “Ik had het niet verwacht, maar wel gehoopt”. Het schrijven van kinderboeken vindt hij erg leuk. “Dat ze het eerste boek leuk vinden en allemaal gaan kopen, oké, maar dat ze het tweede boek ook massaal kopen en leuk vinden is een nóg grotere eer.”

Tot november treedt de Leidse cabaretier nog op in het theater. Daarna neemt hij een jaar vrij. “En dan ga ik zeker een derde deel schrijven.” Waar het boek over gaat weet de schrijver al, maar de lezers zullen nog een jaartje moeten wachten.

Annan Verboom in gesprek met Jochem Myjer.

Op Twitter laat de cabaretier en schrijver weten dat hij “Zo blij!!!” is met de prijs.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×