(Foto's: Regio15).

Brandweer Leiderdorp oefent in leegstaand pand

Ondanks het snikhete weer trokken brandweerlieden van de brandweer Leiderdorp eerder deze week hun pakken aan voor een oefening. Aan de Statendaalder kon de brandweer terecht in een leegstaand kantoorpand waar zogenaamd hangjongeren een plekje hadden gevonden. Door kortsluiting was in het oefenscenario brand ontstaan op de zesde verdieping.

Oefening
Een van de jongeren werd onwel door de rook, een tweede was op het dak bezig om graffiti aan te brengen en had niet door dat er brand was totdat de vlammen doorsloegen naar het dak en in een systeemwand. De bevelvoerder van het eerste blusvoertuig schaalde vlak voor aankomst, na het zien van zwarte rook op het dak vanaf de Engelendaal, op naar middelbrand waarop een twee blusvoertuig ter plaatse kwam. Samen maakte de bevelvoerders een plan waarna men via de trap de brandhaard benaderde.

De brandweer kijkt terug op een zeer realistische en leerzame oefening.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×