(Foto: Voorschoten '97 Atletiek).

Geslaagde clubkampioenschappen atletiek in Voorschoten ondanks warmte

Drie weken geleden moesten de clubkampioenschappen van Voorschoten’97 Atletiek nog worden afgelast omdat de baan blank stond, afgelopen zaterdag gutste het zweet van ieders voorhoofd. Maar ondanks de warmte werd er fel gestreden om de eerste plaatsen. Met een felle zon en een temperatuur rond de 30 graden was het volbrengen van de meerkamp en de 1500 meter een extra zware opgave. Het weerhield de atleten er niet van om, in een gezellige ambiance, topprestaties te leveren.

De meeste atleten hadden goede maatregelen getroffen door het dragen van een petje tegen de zon en het drinken van veel water. De organisatie had ook de Athletic Champs-onderdelen van het programma gehaald, zodat de atleten extra rust hadden. Zij zochten dan de schaduw van de geplaatste tenten of de jodelhut op of mengden zich in een spontaan ontstaan watergevecht.

Meerkamp
Traditiegetrouw vormde de sprint de aftrap van de meerkamp. De senioren legden hierbij een afstand af van 100 meter, terwijl de jongste jeugd met elkaar de strijd aan ging over 40 meter. Er ontstonden mooie duels waarbij het verschil soms niet meer was dan een tiende van een seconde. Het publiek langs de baan liet zich tijdens dit onderdeel goed horen en zweepten de lopers op tot verbetering van hun beste prestaties.

Na dit onderdeel mengden de verschillende leeftijdscategorieƫn zich door elkaar voor de onderdelen kogelstoten, verspringen en speerwerpen (vortex voor de jongste jeugd). De ouderen hielpen daarbij de jeugd voor wie sommige onderdelen nog best lastig waren om het technisch goed uit te voeren. Het enthousiasme van de kinderen sloeg vervolgens weer over op de meer ervaren atleten waardoor iedereen zich opperbest vermaakte.

Hindernissen en 1500 meter
Toen de meerkamp was afgesloten, gingen de groepen ook met elkaar de strijd aan over een spectaculair hinderparcours. Over de horden heen, onder de horden door, door een fietsband kruipend en gooiend met een atletiekvoorwerp in een groot vak zorgden de deelnemers voor een bijzondere estafette.

De baanatleten die nog energie over hadden, meldden zich vervolgens aan de start van de 1500 meter. De nog frisse wegatleten sloten zich hierbij aan. De senioren en masters trapten af, waarna ook de kinderen de vier rondjes atletiekbaan onder luid applaus aflegden.

Prijsuitreiking
Inmiddels had de jury alle uitslagen verzameld en konden alle winnaars naar voren worden geroepen. Zij konden plaatsnemen op het podium en kregen een medaille. Voor de overige deelnemers aan de meerkamp lag een mooi diploma met hun resultaten klaar. Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden ook alle trainers in het zonnetje gezet en was er een kort moment van herdenking van de vorig jaar overleden Rob Ferguson. Het applaus van alle aanwezigen voor de voormalig voorzitter was een waar kippenvelmoment.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×