Wethouder Dirkse denkt dat het gerenoveerde buitenband De Vliet volgens planning in het voorjaar van 2021 open kan. (Foto: Chris de Waard).

Renovatie buitenbad De Vliet staat los van mislukte aanbesteding

De gemeente Leiden werkt hard aan de benodigde aanpassingen voor de aanbesteding van het gecombineerde nieuwe binnenbad de Vliet en de ijshal. Vorige maand werd bekend dat de gemeente de aanbesteding voortijdig stopzette, nadat de twee enige inschrijvers allebei waren afgehaakt. “We hebben in de markt nu een rondje gemaakt om te kijken onder welke voorwaarden de kans het grootst is dat de aanbesteding alsnog lukt,” zegt sportwethouder Paul Dirkse.

Dirkse denkt dat het vooral zal gaan om verantwoordelijkheden, maar hij sluit niet uit dat er ook concessies gedaan zullen moeten worden aan het programma van eisen. Daarom komt een gewijzigd voorstel na de zomerperiode eerst nog terug in de raad. De vorige aanbesteding ging naast ontwerpen en bouwen ook uit van onderhoud en de energielevering voor een periode van twintig jaar. “Dat is best een groot risicoprofiel voor een marktpartij,” realiseert Dirkse zich nu ook. “Dat hebben we nu kleiner gemaakt. Enerzijds het ontwerp en de bouw, en voor de energielevering en het onderhoud moeten we dan misschien een contract afsluiten met een andere partij.”

Chris de Waard in gesprek met wethouder Dirkse (financiën, sport) over de nieuwe aanbesteding voor de ijshal en het binnenbad.

Ambities bijstellen
Naast het opknippen van de aanbesteding in verschillende delen, waardoor het risicoprofiel verandert, denkt Dirkse dat ook het programma van eisen wellicht aangepast moet worden. “De ijshal is in het huidige programma van eisen volledig geklimatiseerd. Misschien moeten we accepteren dat de buitenbaan niet extreem goed geïsoleerd wordt. Het is ten slotte een ijsbaan.”

Renovatie buitenbad
Eind dit jaar start ook de aanbesteding voor de renovatie van het bestaande buitenbad De Vliet. Die aanbesteding staat los van de mislukte aanbesteding voor het nieuwbouwdeel van het complex, maar heeft er mogelijk wel invloed op. “Het is de bedoeling dat het vernieuwde buitenbad in de lente van 2021 volgens planning opengaat,”zegt Dirkse die nog wel even een slag om de arm houdt, voordat hij dat echt kan beloven. “Ik wil nog even goed uit laten zoeken of er geen afhankelijkheden zijn met de andere aanbesteding.”

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×