(Regio15).

Vijf aanhoudingen en drie gewonden bij massale vechtpartij

Niet alleen de temperatuur liep zaterdag hoog op in onze regio. Ook de gemoederen raakten zaterdagavond flink verhit bij het eiland Koudenhoorn in Warmond. Daar ontstond een grote vechtpartij, waarbij in elk geval drie mensen gewond raakten. Een van de slachtoffers is naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens een politiewoordvoerder zorgde een groep mensen op ’t Joppe in een grote boot rond en zorgden de opvarenden voor overlast. Toen de boot aanmeerde bij een van de eilanden bij het meer, ontstond een confrontatie met de klagers.

De hulpdiensten rukten massaal voor het incident uit. Zo kwamen er onder andere drie ambulances ter plaatse. In verband met de vechtpartij zijn door de politie meerdere personen aangehouden, vier jongeren en een volwassen man; een schipper. Een politiehelikopter vloog geruime tijd boven het eiland ter assistentie van de hulpdiensten en om te zoeken naar meerdere verdachten. Ook een traumahelikopter werd in eerste instantie gealarmeerd voor het incident, maar die werd ook weer geannuleerd.

De brandweer heeft met brandweerboten de slachtoffers en vier verdachten aan wal gebracht. De boot die betrokken zou zijn geweest bij het incident is onder begeleiding van de politie aangemeerd bij de Gemeentehaven in Warmond. Op die boot is ook een vijfde verdachte aangehouden. Dat was de schipper van de boot. Op de boot zijn ook meerdere hennepplanten door de politie in beslag genomen.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×